Häng med i kommunpolitiken

På måndag den 27 mars har kommunens högsta beslutande instans, kommunfullmäktige, möte. Du har rätt att följa mötet live, antingen på plats i Stadshusets sessionssal eller hemma i soffan framför datorn. Ett bra sätt att lära sig mer om hur en kommun styrs och att följa de aktuella politiska frågorna på nära håll.

På måndag den 27 mars med start klockan 13.15 kan du följa kommunfullmäktiges sammanträde live via webben. Vill du hellre vara på plats är du välkommen till Stadshusets sessionssal.

Sista måndagen i varje månad har kommunfullmäktige möte och sedan årsskiftet sänds sammanträdena via kommunens hemsida, www.lulea.se/kommunfullmaktige  Länk till annan webbplats.Här kan du följa hela sammanträdet live eller i efterhand under två veckor efter mötet. Mötet börjar kl 13.15 och webbsändningen startar ca 30 minuter innan.

Kommunfullmäktige – kommunens riksdag

Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande instans, kommunens motsvarighet till riksdagen. Alla frågor som tas upp i kommunfullmäktige har förberetts i en nämnd och i kommunstyrelsen.

Luleåborna väljer vilka som ska sitta i kommunfullmäktige genom att rösta i kommunvalet. I fullmäktige sitter 61 ledamöter som tar beslut i alla stora frågor om Luleå.

Läs mer om kommunfullmäktige Länk till annan webbplats.

Aktuella ärenden

Är du intresserad av att i förhand titta på vilka frågor som kommer att tas upp på mötet? Alla kallelser och protokoll till kommunfullmäktige och övriga nämnder hittar du här. Länk till annan webbplats.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Monika Aunes

Foto: Daniel Caldeborn

Logotyp