Hockey-disco för flickor: succé!

Under lördagen anordnade Luleå Hockeys tjejverksamhet skridsko-disco för flickor i låg- och mellanstadiet. Med hjälmar och skridskor till låns i samarbete med Fritidsbanken blev isen fylld av glada spelare som fick testa ishockey.

Syftet med skridskodiscot var att fler tjejer ska upptäcka hockeyn och intressera sig för sporten. Jonny Hedlund, ledare och tränare FU13, är en av dem som vill ta flickhockeyn till nästa nivå.

– Vi strävar mot att ha ett lag/träningsgrupp per ålder och i förlängningen vore drömmen att kunna möta lokala lag från Luleås lokala föreningar i hockey. Men den bredden och antalet utövare finns inte idag dessvärre. Och vi har en lång väg kvar. Vi behöver få fler tjejer som upptäcker hockey helt enkelt.

Linn Petersson, Viivi Vainikka, Josefine Persson, Emma Nordin och Johanna Fällman från SDHL var på plats.

Arrangörerna bakom discot var föräldrar och vårdnadshavare till flickor som spelar i Luleå Hockey. Med cirka 400 besökare på plats menar Jonny att det var en succé.

– Discot blev oerhört lyckat och vad jag har hört, både direkt och indirekt, så har vi lyckats locka några tjejer till att komma och prova på hockey! Jag skulle vilja rikta ett stort tack till Luleå Hockey, Fritidsbanken, alla ledare, föräldrar och barn som gjorde att detta gick att genomföra!


Dam- och flickhockeyn i Luleå Hockey

  • 2019 startade ett elithockeygymnasium för flickor.
  • Konceptet SANT (Socialt Ansvar i Norrbotten - Tillsammans) med ambitioner såsom att verka för lika villkor mellan killar och tjejer.
  • Aktiviteter såsom skridsko-disco för att attrahera fler till sporten.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Ida Lundh

Foto: Fredrik Hansson

Logotyp