Hon valde ett sommarjobb inom äldreomsorgen

Över 600 vikarier har under våren och sommaren tagit plats i organisationen så att ordinarie personal ska kunna få sin efterlängtade semester. En av dem är Wilma Nuukusjärvi.

Varje sommar rekryterar Luleå kommun flera hundra vikarier inom vård, stöd och omsorg. För många är det ett sätt att tjäna lite extra pengar emellan studier eller av annan anledning. För vissa är det första jobbet medan andra har jobbat inom omsorgen tidigare. En del trivs så bra att de fortsätter i yrket.

Wilma Nuukusjärvi arbetar i sommar på Bergstadens vård- och omsorgsboende där hon tidigare arbetat som vikarie via time care pool. Hon har även vikarierat på andra boenden inklusive ett längre vikariat på Örnen.

– Jobbet är väldigt givande, allt man ger får man tillbaka, mycket kärlek och uppskattning, det går inte en dag utan att jag får höra något snällt från en äldre, säger Wilma.

Wilma är en av över 600 vikarier inom äldreomsorgen i sommar.

Till hösten planerar hon att avsluta sin undersköterskeutbildning och kanske läsa vidare, annars fortsätter Wilma gärna inom äldreomsorgen, ett jobb hon gärna rekommenderar till alla som funderar på det.

– Är du en social person som vill vara med äldre, hjälpa och stötta, har tålamod och är positiv, dessutom känna att du gör skillnad, då tycker jag verkligen du ska vara inom äldreomsorgen, säger Wilma.

Bergstadens vård och omsorgsboende har 24 brukare, 23 anställda och 21 sommarvikarier i år.

Början på en yrkesresa

– Vi är så glada för alla som valt att sommarjobba hos oss, de är så viktiga för de som behöver hjälp och stöd att klara sin vardag, säger Anna-Lena Hellström, enhetschef för rekrytering och bemanning

Ett sommarjobb inom vård och omsorg kan vara början på en yrkesresa. De kommande åren behöver Luleå kommun anställa många inom vård, stöd och omsorg.

Tips och råd till dig som är sommarvikarie i äldreomsorgen

Den 10 juni gick ett event i regi av GoCare som är en mötesplats för yrkesinspiration inom äldreomsorgen. Eventet innehöll många tips och råd till dig som ska jobba inom äldreomsorgen i sommar.

Här kan du se eventet i efterhand.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och foto: Bo Henry Pettersson

Logotyp