Kullens förskola invigd

I december stod Kullens förskola klar och barn och personal kunde flytta in. Igår var det dags för invigning av den nybyggda förskolan på Hertsön.

På plats var förskolans cirka 100 barn och pedagoger tillsammans med föräldrar och syskon. Den nya förskolan har sex avdelningar och en gård som ska inspirera till lek och äventyr. Invigningen hölls på den nyrenoverade gården som fyllts med inspirerande lekutrusning.

Förskolebarnen Edvin och Tora hjälpte till när Maria Müller och Anja Johansson klippte banden och invigde förskolan.

Förskolechef Eva Eriksson pratade om resan fram till att ha förskolan klar.

– Det har varit en lång resa men nu är vi igång och det känns roligt. Jag vill ge en stor eloge till min personal för det arbetet de gjort under den här tiden och framöver, förklarade Eva Eriksson.

Invigningen innehöll bland annat sång från förskolebarnen och på plats för att klippa bandet var Maria Müller, ledamot i barn- och utbildningsnämnden och Anja Johansson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

– Det är så spännande att se den nya förskolan, speciellt utifrån att jag jobbat inom förskolan på Hertsön länge och följt utvecklingen. Vi i barn- och utbildningsnämnden önskar er allt gott framöver, sa Maria Müller.

– Vi kan inte skänka barnen framtiden - men vi kan ge dem nuet, Lycka till, sa Anja Johansson när hon lämnade över ett diplom och en symbolisk gåva i form av såtillbehör från båda nämnderna till förskolechef Eva Eriksson.

Som avslutning bjöds det på parisare och festis för alla firare.

FAKTA

  • Kullens förskola är en förskola på två plan och har sex avdelningar.
  • På Hertsön finns det fyra kommunala förskolor.
  • I dagsläget finns det 57 förskolor i Luleå kommun.

Text och foto: Caroline Rönnberg

24 maj 2019

Logotyp