Latinamerikakommittén årets fairtradestipendiat

Luleå Fairtrade City-stipendium på 15 000 kr vill stödja och uppmuntra personer, företag och organisationer som utfört insatser till gagn för Fairtrade. I år fick Latinamerikakommitten priset för sitt mer än 50-åriga arbete för en rättvisare värld.

Vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden Fredrik Wiberg delade ut Fairtrade stipendiet till en glad Rolf Viklund, ordförande för Latinamerikakommittén.

 

Årets utdelning av Fairtradestipentiet skedde under kulturnatten den 9 september. Vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden Fredrik Wiberg delade ut stipendiet och en glad Rolf Viklund, ordförande för Latinamerikakommitté, tog emot det.

Miljö- och byggnadsnämndens motivering:

Latinamerikakommitten har sedan 1973 arbetat för människors rättigheter i både Chile och Latinamerika på frivillig basis. De lade fram ett medborgarförslag att Luleå kommun skulle certifieras som Fairtrade City. Medborgarförslaget hörsammades och Luleå har sedan 2009 varit en Fairtrade City.

Medlemmarna i Latinamerikakommiten har i 50år arbetat frivilligt för en rättvisare värld och därför förtjänar de årets Fairtrade-stipendium.

 

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och bild: Kristofer Josefsson

Logotyp