Niondeklassare på Örnässkolan till final i nationell matematiktävling

Hulda Lindqvist, Haorui Wen och Märta Isaksson på Örnnässkolan gick vidare till riksfinal i matematiktävlingen Pythagoras Quest. I juni deltar de på riksfinalen i Malmö.

Hulda, Haorui och Märta har kvalificerat sig till riksfinalen i Malmö den 2 juni.

Pythagoras Quest är en rikstäckande tävling i matematik för niondeklassare. Varje år deltar cirka hundra lag från hela landet i tävlingen som består av en kvalificeringsomgång, en distriktsfinal och en riksfinal. I år var det nio lag från Norrbotten som kvalificerade sig till distriktsfinalen som ägde rum den 30 januari på Luleå Gymnasieskola. Segrare i årets distriktsfinal blev laget från Örnnässkolan med Hulda Lindqvist, Haorui Wen och Märta Isaksson. De har därmed kvalificerat sig till riksfinalen i Malmö den 2 juni. På delad andraplats kom Pitholmsskolan och Stadsöskolan. Tävlingen anordnades av Spetsutbildningen inom matematik, naturvetenskapsprogrammet vid Luleå Gymnasieskola.

Pythagoras Quest är ett initiativ från Handelskammaren och Malmö Borgarskola som syftar till att främja intresset för matematik och visa på dess betydelse för framtidens arbetsmarknad. Tävlingen är Sveriges största lagtävling i matematik för högstadieelever och har fått mycket positiv respons från både elever och lärare.

Läs mer om Pythagoras Quest via länken Pythagoras Quest Länk till annan webbplats.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Marie Larsson
Bild: Anna Wedestig

Logotyp