Norrbottens 14 kommuner tog hem Vitalis stipendium 2024

Norrbottens 14 kommuner har tilldelats Vitalis stipendium 2024 för innovationsarbetet med ett gemensamt verksamhetssystem (Eko-system) för socialtjänsten. Priset delas ut varje år till innovationer inom vård, omsorg eller hälso- och sjukvård.

Projektet har banat väg för samverkan och samarbete där kommunerna tillsammans kan hjälpa varandra och upprätthålla en hållbar välfärd i Norrbotten.

– Det är så roligt att vårt gemensamma arbete uppmärksammas och sprids som ett gott exempel till fler i landet; säger Gabriella Sjöström, socialdirektör på Luleå kommun.

Norrbottens kommuner vann första pris för sitt samarbete kring gemensamt Eko-system för socialtjänsten.

Det var 35 bidrag som ansökt om Vitalis stipendium 2024 där Norrbotten var en av tre finalister. Vitalis är Nordens ledande mötesplats för framtidens hälsa, vård och omsorg med fokus på e-hälsa, välfärdsteknik och innovation. Vitalis stipendiet delas ut på svenska mässan i Göteborg och vill lyfta och uppmärksamma initiativ som genom digitalisering och nytänkande skapar nytta för individ, verksamhet eller samhälle. Det kan handla om en produkt, ett projekt, en metod eller ett arbetssätt. Stipendiet delas ut årligen till personal inom vård och omsorg.

– Jag vill tacka alla medarbetare i verksamheten som på olika sätt bidraget till att vi lyckas med vår gemensamma innovationsresa, säger Gabriella Sjöström, socialdirektör.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Bo Henry Pettersson

Logotyp