Nu börjar kommunen vaccinera vård- och omsorgspersonal

Nu börjar Luleå kommun vaccinera vård- och omsorgspersonal mot covid-19. Vaccineringen sker 27 – 29 januari på COOP Arena.

Onsdag till fredag denna vecka kommer personal som jobbar på kommunens vård- och omsorgsboenden att erbjudas vaccin mot covid-19. Berörda medarbetare får information från sin närmsta chef och ges möjlighet att boka tid för vaccinering på COOP Arena.

27 januari startar vaccineringen av kommunens vård- och omsorgspersonal.

Vård- och omsorgspersonal prioriteras före övrig personal

Luleå kommuns vaccinationer genomförs i olika faser. Just nu pågår fas 1 där brukare på vård- och omsorgsboenden, personer med hemsjukvård, hemtjänst, hushållskontakter samt vård- och omsorgspersonal prioriteras. Arbetet utgår från Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning där det handlar om att försöka skydda de allra svagaste i första hand.

– Denna vecka har vi fått 450 doser för att vaccinera personal vid vård- och omsorgsboenden som ingår i fas 1, säger Jenny Nilsson, HR-chef på Luleå kommun.

– Som det ser ut i dagsläget kommer kommunhälsan att kunna erbjuda vaccination för alla anställda inom Luleå kommun och de kommunala bolag som har avtal med kommunhälsan. Vi följer prioriteringsordningen och när det gäller personal så är det vård- och omsorgspersonal som prioriteras först. Exakt när i tid vaccineringen av övrig personal kommer att ske kan vi inte säga idag. Mer information kommer så snart vi vet mer, säger Jenny Nilsson, HR-chef på Luleå kommun.

Mer information om vaccination i Luleå kommuns verksamheter finns på www.lulea.se/corona länk till annan webbplats

Text: Matilda Frölin

Foto: Shutterstock

Logotyp