Nu startar skärgårdssommaren

På fredag startar turbåtstrafiken i Luleå skärgård och med det är skärgårdssommaren igång. I år är det M/S Symfoni som trafikerar yttre skärgården och det finns fortfarande chans att åka med extraturerna till midsommarhelgen.

M/S Symfoni är hemma i Luleå igen och går som turbåt i Luleås ytterskärgård i sommar. Även i år går det en vändande tur på söndagar, vilket innebär att man kan åka ut i skärgården över dagen.

– Vi har också extraturer tisdag och torsdag innan midsommar. Midsommarhelgen är nästintill fullbokad men har man tidig semester finns möjligheten att åka ut i skärgården dagarna innan, säger Iida Larsson, samordnare Skärgård, Luleå kommun.

På fredag går första sommarturen ut i Luleå skärgård.

Lediga stugor att hyra

Turlistan för skärgårdstrafiken finns här på lulea.se Länk till annan webbplats. eller att hämta i tryckt version på Turistcenter, Kulturens hus. Säsongskort för turbåtarna och kommunens gästhamnar går att köpa på Turistcenter och från 20 juni finns gästhamnskorten även till försäljning på Junkön, Kluntarna och Småskär.

PS: Det finns fortfarande lediga datum för kommunens skärgårdsstugor, här finns all info om dem. Länk till annan webbplats.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Alf-Arne Harjo

Logotyp