Plantskola - på riktigt

På promenad förbi Hälsans hus har den uppmärksamme kunnat se att det dykt upp färgglada planteringar pryda sidan av gångvägen. Det är elever och pedagoger från 13 fritidshem som i samarbete med parkavdelningen har planterat blommor och utsmyckat med dekorationer.

Planteringarna finns efter gångvägen nedanför Hälsans hus.

– Det är elever från årskurs 4-6 som har planterat tillsammans med pedagoger. Det har också varit någon skola som skött allt via Skype. Då har eleverna bestämt och pedagogen planterat på plats. Det kan man kalla 2020, ett nytänkande sätt i dessa tider, berättar Åsa Öystilä, fritidspedagog med utvecklingsuppdrag.

Förra sommaren fanns blomlådor skapade av fritidshemmen i Södra hamn. I år görs en favorit i repris fast på ny plats. Planteringarna pryds av blommor av många olika sorter men också dekorationer av alla de slag så som flaggor och pärldekorationer. Några av fritidshemmen har i år utvecklat konceptet och tagit blommorna in i filmens värld.

– Vi har fritidshem där eleverna har gjort filmer om blommor. Sen har vi gjort QR-koder som vi fäst på CD-skivor som vi hängt upp i en ställning så att de som beundrar planteringarna även kan ta del av elevernas filmer, berättar Solveig Parvianen, fritidspedagog med utvecklingsuppdrag.

Planteringarna sköts av parkavdelningen och kommer finnas hela sommaren.

Text och bild: Caroline Rönnberg

04 juni 2020

Logotyp