Porsön i fokus del 1: Vernissage för Porsöns berättelser

Den 17 maj är det vernissage för utställningen Porsöns berättelser, där alla som velat haft möjlighet att lämna in bilder eller texter om Porsön. Förutom utställningen blir det livemusik på Bibblotorget av Mona Pontén och Björn Råberg.

”Porsön i fokus” är en artikelserie som belyser Porsön, ett område där människor med vitt spridda bakgrunder och livssituationer möts. Artikelserien publiceras under våren och sommaren 2024.

På fredag är det vernissage för utställningen Porsöns berättelserutanför Porsöns biblbiotek och mötesplats.

I februari gick Porsöns bibliotek och mötesplats ut och efterlyste människors berättelser om området. Det ledde till många fina samtal på biblioteket och i slutändan ett tiotal inlämnade berättelser.

– Vi kommer kunna visa glimtar av olika liv från 70-talet till i dag. Det blir små fragment där man kan se områdets utveckling, säger Sara Johansson, bibliotekspedagog.

Musik och berättelser

Den 17 maj är det dags för vernissage. Klockan 11.30 drar det igång med alkoholfri dryck, en visning av själva utställningen och livemusik. Allt sker utanför biblioteket, där även utställningen kommer stå fram till sista maj.

– Det som är spännande med Porsön är att det hela tiden kommer nya människor. Det märker vi på biblioteket, att vi konstant får in nya besökare, säger Sara Johansson.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Jennie Lind/montage

Logotyp