Råneå badhus stängt tills vidare – Provtagningar visade på bakterier i duscharna

Under tisdagen stängdes Råneå badhus efter att Luleå kommun hittat bakterien legionella i badhusets herrduschar. Nivån ligger under gränsvärdena, men av försiktighetsprincip stänger kommunen badhuset och meddelar att åtgärder har gjorts och att nya provsvar tas.

Uppdatering 12 januari 2023: Luleå kommun meddelar att Råneå badhus fortsätter hålla stängt då inskickade prover fortfarande väntar på svar.

Råneå badhus är stängt tills vidare.

Det var efter en rutinmässig provtagning i Råneå badhus som Luleå kommun kunde hitta spår av bakterien­ legionella i herrarnas duschar Nivån ligger under gränsvärdena, men av försiktighetsprincip stängde kommunen Råneå badhus under tisdagen. Ove Forsberg, chef för fastighetsförvaltning på Luleå kommun, meddelar att åtgärder har gjorts:

– Driftpersonal har nu spolat rör och toaletter med 75 grader varmt vatten, vilket är en åtgärd som normalt ska ta död på legionellan. Nya prover är gjorda och nu inväntar vi bara resultaten.

När väntas badhuset kunna öppna igen?

– I dagsläget vet vi inte när badet kan öppnas igen, det har lite och göra med vad vi får för svar i proverna, säger Ove Forsberg.

Här finns andra badhus i Luleå kommun att besöka under tiden! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdatering 12 januari 2023: Luleå kommun meddelar att Råneå badhus fortsätter hålla stängt då inskickade prover fortfarande väntar på svar.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och bild: Adam Larsson Englund

Logotyp