Röda korset söker volontärer

Många människor håller sig isolerade i sina hem till följd av coronaviruset. Röda korset i Luleå söker nu spontanfrivilliga som kan hjälpa riskgrupper med att handla.

Luleå kommun samarbetar med Röda korset för att stötta riskgrupper som behöver hjälp med handling och apoteksinköp. Om du är frisk och vill hjälpa till kan du anmäla dig som spontanfrivillig. Din hjälp är värdefull.

Ann-Helén Eriksson som är verksamhetsutvecklare vid Röda korset i Luleå berättar att det är många äldre och personer i andra riskgrupper som hör av sig och behöver hjälp. Responsen som de har fått hittills har enbart varit positiv.

– ­­De som har fått hjälp är väldigt tacksamma. Våra spontanfrivilliga är väldigt hjälpsamma och Röda korset är väldigt tacksamma över att vi har en grupp spontanfrivilliga som vill hjälpa till i coronatider, säger Ann-Helén Eriksson.

Fler spontanfrivilliga behövs

För att förhindra smittspridning har Röda korset tydliga rutiner som måste följas. Det innebär att kontakten mellan den spontanfrivillige och den som behöver hjälp enbart sker via telefon eller mejl. Du får inte gå in till personen som du handlar åt. Som volontär har du också ett eget ansvar att se till att inte smitta andra och stanna hemma om du är sjuk.

Vill du hjälpa till som spontanfrivillig? Anmäl ditt intresse härlänk till annan webbplats. På Röda korsets hemsida kan du läsa mer om vad volontärarbetet innebär. Om du har några frågor kan du också kontakta Röda korset på telefonnummer 0771 – 19 95 00 eller mejla spontanfrivillig@redcross.se.

Behöver du hjälp med att handla? Ring 076 – 775 85 57

Text: Matilda Frölin
Foto: Shutterstock

02 april 2020

Logotyp