Sjätte raka SM-guldet - var med och fira guldhjältarna på SM-veckans scen

Under tisdagskvällen slog Luleå Hockey/MSSK ut MoDo Hockey med imponerande 4-2 som innebar att de tog hem SM-guldet redan i den tredje matchen av finalseriens fem. Låt oss nu gå hen ur huse och fira våra hockeydamer som alltså tagit sitt sjätte raka guld.

Den 21 mars klockan 17:00 börjar guldfirandet på SM-veckans scen på Köpmantorget. Kommunstyrelsens ordförande Carina Sammeli, kommunalråd Mathias Karvonen och Evelina Rydeker, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, närvarar och så hurras det förstås för spelarna.

Hockeyspelarna håller en silvrig buckla i luften.

Med de klassiska vinnarhjälmarna på var Luleå hockey redo att fira tillsammans med fansen.

När första målet av Anna Kjellbin kom redan efter två minuter och åtta sekunder, efter framspel av finalspelets största poängdrottning Petra Nieminen, i finalseriens tredje match av fem var tonen officiellt satt. Därefter ägde laget fortsatt hela första perioden och sedan fortsatte Luleå att dominera isen – till tonerna av matchens 5850 åskådare på plats. Spänningen steg sedan rejält när MoDos Sapovalivova kvitterade med 1-1 i andra perioden.

“Puckarna viner runt Andrea Brändlis mål”, utbrast SVT:s tv-kommentatorer när Luleå fortsatt dominerade det fysiska spelet in i andra perioden.

Hockeyspelare skriker av lycka.

Luleåforwarden Emma Nordin skrek ut sin glädje.

Med fyra och en halv minut kvar av andra perioden slog Petra Nieminen till igen då hon slog in 2-1.

När Linnea Johansson utökade till 3-1 med en minut och en sekund kvar av andra perioden gick publikens eufori inte att ta miste på inför den tredje och avgörande perioden – ett inledande fyra mot fem-spel till trots.

Hockeylaget står uppställda på isen.

SDHL-guld för Luleå även i år.

När 3-2 reduceringen ändå kom av WIlma Sundin, efter en nästintill osannolik styrning av pucken och halva tredje perioden kvar att spela, tände Luleåspelarna onekligen till. Men som SVT:s kommentatorer konstaterade kunde man lita på Luleås Sara Grahn hela vägen till slutsignalen ljöd.

Och när Jenni Hiirikoski, med en minut och 42 sekunder kvar av tredje perioden, drämde in slutresultatet 4-2 i tom kasse hos motståndarlaget lät guldjublet inte vänta på sig inne på Coop Norrbotten Arena.

Publiken på ståläktaren jublar.

Lulefansen hejade fram laget.

Hyllningar både på isen och ut i sofforna

Wllma Sjölund hyllade Luleå som hockeystad efter vinsten som en stad som verkligen ligger i framkant gällande satsningen på damhockeyn. Även SVT:s kommentatorer noterade att Luleå går i bräschen både som organisation och ute på isen.

Nu får laget fira och vila under några dagar innan en majoritet av guldlaget far vidare för landslagsspel den 25 mars. Då är det dags att ladda om för att gräva guld på andra sidan Atlanten och hockey-VM i USA. I första matchen som spelas den tredje april möter svenskorna grannlandet Danmark och givetvis kommer Luleåklacken fortsätta sjunga om guld även här hemma.

Men först ses vi på Köpmantorget och hyllar våra guldhjältar. Välkomna!