Snällhet sprider sig som ringar på vattnet

Fjorton hjältar hyllades på VildaKidz-galan, som i år var digital. Som vanligt var det snällhet som premierades, och priset blir en önskedag för var och en av pristagarna.

På grund av pandemin var galan digital. Invigde gjorde landshövding Björn O Nilsson och hans fru Helena i en film som publicerades på VildaKidz facebooksida. Paret berömde bland annat verksamheten med orden:

– VildaKidz behövs i Norrbotten och i Sverige. De är fantastiska som aktiverar barn och unga och lär dem att umgås på ett fint sätt.

Landshövding Björn O Nilsson och hans fru Helena invigde den digitala galan där fjorton hjältar hyllades för snällhet och goda gärningar.

Hjältarna

De prisade fjorton hjältarna har alla gjort snälla handlingar på olika sätt. Exempelvis att visa god kamratskap och omtanke om andra, hjälpsamhet och stöttning i svåra stunder. Se alla vinnare och läs motiveringarna på www.facebook.com/vildakidzlänk till annan webbplats

Önskedag

Vinnarna på galan får en egen önskedag till ett värde av 3 000 kronor. De får välja något de vill göra och får förhoppningsvis ett minne för livet och även uppskattning för just deras snälla handlingar. På så sätt sprids det goda i samhället menar Anna Karlsson på VildaKidz, som ser snällhet som en bärande tanke i verksamheten.

– Att vara snäll är den enda regel som Vilda Kidz har på sina aktiviteter, säger hon.

Pengar till julinsats

Länsstyrelsen, genom stiftelsen Norrbottens läns nödhjälpfond, har gett ett stöd på 600 000 kronor till VildaKidzs julinsats. Det innebär ungefär 30 kronor per barn till de 18 893 barn som hittills har hört av sig om hjälp till julen.

Anna Karlsson beskriver situationen i skuggan av pandemin, där sponsorer inte längre kan hjälpa till på samma sätt som tidigare:

– Ännu fler än vanligt behöver vår hjälp i dessa tider. Nu stundar julen och vi ska göra vårt bästa för att hjälpa till att skapa jul för även dessa barn.

FAKTA

Text: Karin Kemi

Bild: VildaKidz

 

23 november 2020

Logotyp