Tävla med Heja Luleå – all rörelse räknas

Det är inte mest rörelse som räknas utan all rörelse, när omgång två av rörelsetävlingen Heja Luleå drar igång. Hoppa i vattenpölar, gå på konstjakt eller cykla 5 mil med samma chans till vinst.

På lulea.se/hejalulea kan du, förutom att hitta tävlingen, få tips på rörelse anpassat efter säsongen. Som vandringsleder både på fastlandet och i skärgården.

Vinsterna är exempelvis årskort på badhusen, badbiljetter och presentkort på Turistcenter. I första tävlingsomgången lämnade över 200 personer in sina talonger, som finns anpassade för både vuxna och barn.

Det gäller att kryssa för minst fem rutor under våren och sommaren och sedan lämna in talongen digitalt eller där man hämtade den (finns att ladda ner på lulea.se/hejalulea eller att hämta på kommunens bibliotek, badhus samt Turistcenter.)

I barntävlingen ska man exempelvis hoppa i tre vattenpölar, ta en promenad med en kompis eller springa runt ett hus. I vuxenvarianten är det också hopp i vattenpölar som gäller, eller att cykla till jobbet, gå på jakt efter den offentliga konsten eller göra upp en eld utomhus.

Tävlingen pågår mellan 6 maj och 12 augusti.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Pexels

Logotyp