Våren på väg: vi börjar sopa vägarna

Även om vi har mycket snö kvar som ska smälta är våren på väg. Gatorna börjar vara bara och nu återstår drivor med grus som ska sopas upp. Du kan hjälpa till genom att flytta undan bilen, cykel eller annat som står på gatan när våra maskiner är på gång.

Våren är den tid då naturen startar på nytt efter vintern och det är mycket som måste städas undan för att ge plats för sommaren. Ett första vårtecken är de tjocka lager av grus som blivit kvar på våra gator och gång- och cykelvägar efter vinterns härjningar. Det har nu blivit dags att gå ut med kommunens sandupptagningsfordon för årets städning.

Många ton grus har spridits ut på vägar och gång- och cykelvägar under vintern. Nu när våren är här är grustäcket riktigt tjockt. Nu sätter den efterlängtade vårsopningen igång.

Våren är den tid då naturen startar på nytt efter vintern och det är mycket som måste städas undan för att ge plats för sommaren. Ett första vårtecken är de tjocka lager av grus som blivit kvar på våra gator och gång- och cykelvägar efter vinterns härjningar.

Om vädret tillåter beräknas årets vårstädning sätta igång under vecka 18, det vill säga nästa vecka. Det är ett trettiotal maskiner som då rullar ut för att genomföra sandupptagningen och arbetet beräknas vara klart i slutet av maj.

– Vi börjar med de stora infartslederna, centrum, gång- och cykelvägar och busshållplatser. Därefter påbörjas sopningen av huvudgator, industiområden, bostadsgator och sist sopas grönytorna, säger Angelica Nilsson, produktonsledare vid infrastruktur- och serviceförvaltningen.

FAKTA

  • Läs om kommunens arbete med sand/grussopning Länk till annan webbplats.
  • Varje år rullar ett 30-tal sandupptagningsfordon ut på våra gator för att sopa staden ren från grus och sand och innan skolavslutningen.
  • Arbetet pågår mellan kl. 06-22 i bostadsområden, men på trafikleder och i industriområden kan arbetet även komma att utföras under andra tider på dygnet.


DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Anita Sundberg

Bild: Shutterstock

Logotyp