Iidas jobb i Skärgården: "Varför ta semester när jag kan vara här ute på dagarna"

I vår serie "Hej medarbetare!" får du möta intressanta personer som arbetar inom Luleå kommun. Den här gången träffar vi Iida Larsson som arbetar som samordnare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens invånare. Med andra ord så spelar vi roll. Varje dag, året om, för Luleå.

Vill du söka ett jobb som samordnare för kulturarv, skärgård och turism? Sök här! Länk till annan webbplats.

Iida Larsson på jobbet vid Kluntarna.

Hej Iida! Vad gör du på ditt jobb?

– Under sommaren jobbar jag som arbetsledare för hamn- och stugvärdarna som vi har ute på Junkön, Kluntarna, Småskär och Brändöskär. På vintertid är jag samordnare över hela avdelningen kultur, skärgård och turism. Just nu är det mestadels fokus på skärgårdsdelen då vi har ganska stora projekt.

Hur kommer det sig att du flyttade till Luleå?

– Jag kommer från Överkalix men ville till något lite större, och Luleå är ju fortfarande i norr! Så det kändes rimligt. Jag har alltid sagt att jag inte vill bo ovanför polcirkeln för där tycker jag det blir för kallt, haha! Så det passade för mig att istället flytta lite längre ner.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Kollegorna och på sommartid även ferieungdomarna. Det är kul att arbeta med ungdomar och höra deras funderingar och samtidigt se dem växa under de två veckor som de är ute i skärgården. De är lite som att flytta hemifrån för dem, det ger en frisk fläkt!

Iida på arbete på en av öarna


Vad är det bästa med Luleå?

– Jag bor i Svartöstaden, där finns den där småstadskänslan där alla till exempel hälsar på varandra, det uppskattar jag. Men möjlighet att få storstadskänslan med flera olika restauranger finns också i stadskärnan. Sen jobbar jag ju även i skärgården, och det är ju verkligen inte dåligt det heller. Jag brukar alltid ta semester senare, eftersom mitt jobb är i skärgården är så fint. Varför ta semester när jag kan vara här ute på dagarna!

Vad gör du helst på fritiden?

– Jag och min sambo har en hund så det blir automatiskt mycket promenader. Jag tycker också det är kul att träna så jag jobbar extra som träningsinstruktör, då blir man också lite extra motiverad att ta sig till gymmet.

Vill du söka ett jobb som samordnare för kulturarv, skärgård och turism? Sök här! Länk till annan webbplats.


FAKTA

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Rebecca Hansson och Ida Lundh

Foto: Ida Lundh

Logotyp