Tomas vill göra skillnad för barn och unga

I Luleå kommuns serie Hej medarbetare! får du möta personalen inom kommunen. Den här veckan träffar vi Tomas Hansson som är ny avdelningschef för Resurscentrum på barn- och utbildningsförvaltningen.

Luleå kommun är en av de största arbetsgivarna i Norrbotten med omkring 6 900 medarbetare fördelade på cirka 300 olika yrken. Här arbetar allt från lärare och undersköterskor till systemförvaltare och upphandlare.

Thomas Hansson är avdelningschef för Resurscentrum som är en del av barn- och utbildningsförvaltningen. Fritiden tillbringar han helst i skärgården. 

Hej Tomas! Kan du berätta lite om vad Resurscentrum är för något?

– Resurscentrum består idag av fyra ”ben”, vilka är elevhälsa, måltider, kulturskola, modersmål/flerspråk. Resurscentrum är en spetskompetens inom barn- och utbildningsförvaltningen inom våra specialområden. Vi jobbar från delar till helhet tillsammans med skolformerna.

Hur länge har du jobbat inom Luleå kommun?

– Jag började i Luleå kommun 2003 som lärare med ett uppehåll på fem år då jag jobbade som butikschef inom färgfackhandeln. Sedan 2013 har jag jobbat som rektor och detta nya uppdrag som avdelningschef för Resurscentrum har jag sedan augusti 2020.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

– Jag ser mycket fram emot att få vara med och göra skillnad för Luleås barn och unga.

Vad ser du för utmaningar med ditt arbete?

– Uppdraget i Resurscentrum är brett så det är mycket att sätta sig in i och förstå hela uppdraget. Allt vi gör vi gör inom Resurscentrum är till för våra barn och unga i skolan i Luleå, en utmaning men också en förmån.

Vad händer framöver för Resurscentrum?

– På Resurscentrum lägger vi mycket tid just nu på att utveckla samarbetet med skolformerna. Vi är relativt ny som enhet och behöver hitta ”arenor” där vi tillsammans gör skillnad för Luleå skolors barn och elever. Vi är inne i många spännande utvecklingsområden/projekt därav kan nämnas några som Pedagogiskt Lärcentrum, kostplaneringsverktyg och tillgänglig skola.

Vad gör du på fritiden?

– Fritiden tillbringar jag gärna ute i skärgården både sommar och vårvinter. Sista två åren har jag även lagt mycket tid på att bygga och utveckla det nya huset i Kallax Jaktviken.


Det här är Thomas Hansson

  • Ålder:42
  • Yrke: Avdelningschef Resurscentrum, barn- och utbildningsförvaltningen, Luleå Kommun
  • Det bästa med Luleå: Skärgården

Text och foto: Charlotte Högnelid

28 oktober 2020

Logotyp