Apoteksdrömmar

Efter drygt tre år har Petra Karp Gidlöf låtit sitt Kula Bazaar & Studio somna in. Istället uppfyller hon drömmen om att öppna apotek i det gamla trähuset på Trädgårdsgatan 7 på Varvet.

Petra Karp Gidlöf vill erbjuda en miljö där du ges möjlighet att hitta din väg till stillhet


Du gick från butikschef på skoaffär till egenföretagare som erbjudit allt från yoga till klädbytardagar. Hur kommer det sig?

– Det började egentligen som en webbshop med doftljus. Jag är en riktig doftljus-junkie. På senare tid har jag lärt mig att lukter är starkt ihopkopplat med olika minnen och det är mycket det jag vill arbeta med - att skapa goda minnen. I grunden vill jag hjälpa människor att hitta sin passion och att leva sitt eget liv. Som en slags personlig coach eller mentor. Bland annat genom mötet med människor. Och där har yoga varit bra.

Hur hänger yoga ihop med passion?

– Om du ska hitta din passion behöver du först stanna upp och uppleva stillheten. En del kan hitta stunder av reflektion vid yoga, andra massage eller varför inte en kreativ workshop. Vi är idag otroligt bortkopplade från kroppen och vi behöver möjligheter att stanna upp och känna den.

Men nu har du öppnat ett slags apotek, Karpotheka?

– Ja, jag gillar tanken på ett apotek. En plats dit människor kommer med sina funderingar. Tillsammans hittar vi den medicin du behöver.

Vad kan det vara?

– Det beror lite på dig. Men Karpotheka är en miljö där du ges möjlighet att hitta din väg till stillhet. Jag har en del där det finns plats för workshops, konstevenemang eller pop up-butik. Och så ett behandlingsrum där jag håller yogaklasser, meditationer, massage och healing. Men för mig är det viktigt att inte sätta etiketter på allt. Det som är yoga för dig kan vara något helt annat för mig.

Karpotheka öppnade den 17 mars och finns både på Trädgårdsgatan 7 och karpotheka.se.

Text : Mariana Vnuk

Foto : Tomas Bergman

28 juli 2020

Logotyp