Cykelväg till Storheden dras om igen

I samband med arbete med Östra länken är det nödvändigt att ändra dragningen av gång- och cykelvägarna i området mellan Storheden och Notviken. Idag öppnar det befintliga strandstråket mellan Jernhusen och Storheden igen, fram till första augusti. Under tiden håller vi andra delar av stråken stängda för genomfart.

Anledningen till avstängning och omledningen är att säkerställa säkerheten för alla som vistas i området, både för vårt gäng som arbetar längs sträckan men även för de privatpersoner som rör sig i där.

På kartan ser du vilka vägar som är öppna och vilka vägar som inte kan användas.

Längs de gröna stråken går det bra att ta sig fram med cykel och till fots. De röda strecken markerar avstängda GC-vägar.

Säkerheten främst

Det är framförallt säkerheten kring transporter till och från arbetena som motiverar de längre avstängningarna. Förutom att området är ett populärt promenadstråk så finns dessutom värdefull natur och träd som ska bevaras.

– På grund av de begränsningarna har vi små utrymmen att röra oss på och det gäller framförallt in- och utfart för våra maskiner in på området. Vi vill genomföra jobbet på ett tryggt och säkert sätt för alla parter, säger Fredrik Nilsson arbetsledare på NCC.

Delar av arbetsstyrkan samlar sig efter lunch för att återgå till schaktarbetena vid gång- och cykelvägen längs med stranden mellan Jernhusen och Storheden. På bilden Carina Lindman, Christer Bäckström, Erik Nilsson, Birger Lundh, Svante Boström, Valdis Purvins och Björn Olsson (fr v).

Lisette Nordin har arbetat som lastbilschaufför i projekt Östra Länken i ett år. Här backar hon in mot schakten med grus för återställning. – Jag trivs jättebra. Det är ett omväxlande arbete och en härlig gemenskap, säger hon.

FAKTA

  • Etappen 4 E i projekt Östra Länken går från Notviken mot Storheden
  • I etappen ingår att dra nya VA- ledningar längs sträckan samt att bygga en ny pumpstation vid stranden mot Lule älv
  • Mer information om etappen finns på projektets webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Text & Foto: Eva Sundgren

05 maj 2020

Logotyp