Framgångar för Luleå Gymnasieskolas UF-företagare

I torsdags var det dags för årets regionala tävlingar för Ung Företagsamhet. En framgångsrik kväll för Luleå gymnasieskolas UF-företag som kammade hem hela 12 priser och titeln årets UF-företag.

Worldwide UF från årskurs 3 på Ekonomiprogrammet blev Årets UF-företag i Norrbotten, och även vinnare av Årets Socialt och Ekologiskt Hållbara UF-företag och Årets Innovation. Mer om alla pristagare (ungforetagsamhet.se) Länk till annan webbplats.

Worldwide UF har tagit fram ett sällskapsspel om Agenda 2030. De vill inspirera både unga och gamla till att lära sig mer och bidra till ett mer hållbart samhälle. Eleverna bakom UF-företaget är Alice Sandqvist, Maya Wolfe, Saga Sandström Jonsson och Tilde Jatko.

Worldwide UF.

För förstapristagarna i varje kategori väntar nu SM i Ung Företagsamhet i maj. Tävlingen avgörs på plats i Göteborg och där finns också möjlighet att få tävla vidare i Europa.

– Det är så roligt med framgångar för våra UF-företag. Det ger förhoppningsvis inspiration till elever som kommer efter att starta UF-företag. Det i sin tur bidrar till målet som barn- och utbildningsnämnden satt upp att öka andelen UF-företagare i skolan, säger Jessicka Sörmling, utvecklingsledare, Luleå gymnasieskola.

Fler ungdomar ska driva UF-företag

Kommunfullmäktige har beslutat i strategisk plan och budget 2019-2022 att Luleå kommuns alla förvaltningar ska jobba för starkare ekonomi för tillväxt. Gymnasieskolans bidrag är att göra det möjligt för fler ungdomar att driva UF-företag.

Uppföljningar av UF-företagande elever har visat att de klarar sig bättre på arbetsmarknaden, har högre lön och i högre utsträckning startar företag som vuxna, jämfört med jämnåriga. Därför är fler UF-företagare en viktig faktor för ökad tillväxt.

FAKTA

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Caroline Rönnberg
Foto: Ung Företagsamhet Norrbotten

Logotyp