Fyra spadar i jorden

Fredag den 13 oktober satte Lulebo, tillsammans Luleås kommunalråd Fredrik Hansson och representanter för det lokala byggföretaget Nåiden Bygg ab, spadarna i jorden och inledde därmed Lulebos bygge av fastigheten K10 på Kallkällan.

Med start under hösten 2023 bygger Lulebo två punkthus med 12 respektive 14 våningar högst upp på Lingonstigen på det populära bostadsområdet Kallkällan. I husen ska totalt 152 lägenheter med 2, 3 eller 4 rum och kök finnas. Samtliga med inglasade balkonger. Inflyttning planeras preliminärt till våren 2026. Läs mer. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spadarna hölls av (från vänster) Kent Ögren, Lulebos styrelseordförande, Fredrik Hansson, Luleås kommunalråd, Mats Funck, arbetschef på Nåiden Bygg ab, samt Erik Öhrling, vd för Lulebo.

Totalt köper Lulebo under 2023 tjänster och material inom byggbranschen för ungefär en halv miljard kronor.

– Vår strategi är att inte bygga i högkonjunktur, när alla andra bygger och priserna skjuter i höjden. I stället är det vi som ska bygga när ingen annan bygger, säger Erik Öhrling, VD på Lulebo, och fortsätter:

– Det känns extra roligt att det här bygget dessutom genomförs i samverkan mellan flera lokalt förankrade leverantörer. Visst är marginalerna otroligt tuffa även i detta projekt, men vi har ett riktigt bra team och en stark projektledning som vi hoppas ska kunna hålla projektet på rätt sida om marginalerna ända in i mål.

Fredrik Hansson, Luleås kommunalråd, har anslutit både för att få mer information om projektet och för att sätta en av spadarna i jorden.

– Det känns kul att vi nu kommer igång med det här projektet! Det är faktiskt en viktig förutsättning för Luleås gröna omställning där vi behöver fler Lulebor som i sin tur behöver bostäder. Jag är verkligen glad och stolt över att se hur det kommunala bostadsbolaget kliver fram i detta läge, säger han.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Lulebo

Logotyp