Jobbchansen matchar företag med arbetssökande

Jobbchansen är ett event som anordnas för att företag med rekryteringsbehov ska matchas med arbetssökande. Arrangemanget är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Luleå Business Region, Luleå kommun och Kompetenslotsen.

Eventet hölls första gången den 2 november på Navet i Luleå och blev mycket lyckat. Vid detta tillfälle deltog 12 arbetsgivare och drygt 35 personer som sökte anställning.

Monica Barck Flygare, företagskoordinator på Kompetenslotsen och Monica Backman, arbetsmarknadskonsult på Arbetsmarknadsförvaltningen i Luleå kommun.

– Det finns många företag i Luleå och Råneå som behöver rekrytera och människor som behöver ett jobb. Vi har nu gått ihop och samlat oss för att dessa parter ska hitta varandra, en win-win situation helt enkelt, berättar Monica Barck Flygare, företagskoordinator på Kompetenslotsen.

I tisdags, den 22 november, var det dags att besöka Råneå. Och vilken succé! 12 arbetsgivare med rekryteringsbehov fick träffa 45 arbetssökande samt ukrainska flyktingar som lyder under massflyktsdirektivet.

Män med arbetskläder

Byggfirman Br. Karlsen AB deltog på eventet i Råneå.

Oystein Karlsen som driver byggfirman Br. Karlsen AB, gillade initiativet.
– Bra event! Vi fick många ansökningar och väldigt positivt att det var i Råneå.

– Jobbchansen är ett effektivt sätt att sammanföra arbetssökande och företagare som bor och verkar i Råneå med omnejd, säger Monica Backman, arbetsmarknadskonsult på Luleå kommun.

– Med tanke på den kompetensbrist som idag råder så är det här ett härligt och effektivt event! På en och en halv timme ges företagen möjlighet att träffa många intresserade arbetssökande på ett avslappnat sätt, avslutar Monica Barck Flygare.

Planer finns på att köra ytterligare ett event under december, även denna gång i Luleå.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Maria Näslund
Foto: Maria Näslund & Monica Barck Flygare

Logotyp