Luleå Industripark svarade på frågor i lokalen i i Smedjan

Lördagen den 4 mars träffade Luleå Industriparks projektchef Robert Eriksson och Luleå Hamns vd Anders Dahl allmänheten i Luleå kommuns informationslokal i gallerian Smedjan.

Frågesport, lördagsgodis och nyfikna frågor avlöste varandra.

Anders Dahl, vd, Luleå Hamn:

– Jag fick frågor om de nya isbrytarna, vem som ska bygga dom och när de kommer. Men de upphandlas, så vi vet inte ännu.

– Sedan pratade vi en del om muddringsprojektet Malmporten också. Det är mycket som ska ske nu när Luleå Hamns kapacitet ska bli fyra gånger så stor. Vi blir faktiskt Sveriges andra största hamn, efter Göteborg.

Här finns programmet för lokalen i Smedjan! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Två kvinnor och en man tittar in i kameran.

Robert Eriksson med två nöjda vinnare.

Robert Eriksson, projektchef, Luleå Industripark:

– Det var en salig blandning av frågor. Vi förstår att många är nyfikna på det som händer. Många var väldigt positiva, vilket ju kändes kul och inspirerande. Extra kul att så många unga besökte oss.

En frågesport sysselsatte många bedöksre som efter jakten på svar i utställningen kunde unna sig nya mössor med Luleå Industriparks logga på.

Eriksson:

– Det var några som trodde att Talga skulle tillverka talgbollar, men de flesta hittade rätt svar, att de ska tillverka grafitanoder till batterier.

– Vi vill verkligen sprida information och kunskap om allt som sker nu de kommande åren. Det här är ett sätt, sedan märker vi att många har läst tidningen vi skickade ut till hushållen. Vi kommer tillbaka till smedjan inom kort. Just nu planeras fler möten, den 30 mars kommer SSAB och LKAB och den 1 april ska Talga vara här. Och, nej, det är inget skämt, slutar Eriksson.


DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och bild: Ronny Olovsson

Logotyp