Åk på längden utanför Porsöhallen

Snön lyser verkligen inte med sin frånvaro denna vintersäsong och nu är det fritt fram att åka längdskidor utanför Porsöhallen. Luleå kommun har preparerat två slingor som öppnade i fredags förmiddag.

För den skidsugna går det bra att åka både klassiskt och skate i de nya spåren. Den lilla slingan är 800 meter lång och den stora är 1,3 kilometer.

På med skidorna och ut i spåren! Vill du så kan du låna utrusting på Fritidsbanken.

Spåren vid Porsöhallen brukar vara populära bland Luleåbor och inte minst studenter vid Luleå tekniska universitet. Tidigare år har en hel del studenter från utlandet, och även södra delarna av Sverige, kunnat prova på längdåkning för första gången tack vare detta initiativ. Förhoppningsvis lockar spåret många skidåkare i olika åldrar även i år.

Låna grejer av Fritidsbanken

För den som inte har egen längdutrustning och vill låna så går det som vanligt bra att besöka Fritidsbanken som lägligt nog har sina lokaler alldeles intill spåret, inne i Porsöhallen. Här lånar du gratis sport- och fritidsprylar i upp till två veckor och det är alldeles gratis.

Fritidsbankens öppettider hittar du här: https://www.lulea.se/fritidsbanken#fritidsbanken-vinter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Marina Wikberg

Foto: Pexels

Logotyp