Antikrundan ställer in sin turné

Tv-programmet Antikrundan kommer inte till Luleå i slutet av augusti som planerat. På grund av coronapandemin skjuts den planerade inspelningsturnén upp till nästa år.

­– Vi har nu fattat det tunga beslutet att ställa in årets inspelningsturné. Med tanke på osäkerheten kring den pågående coronapandemin och hur det kommer att se ut i augusti och september, känns det inte realistiskt längre att planera för en vanlig turné med så många besökare på en relativt liten yta. Vi flyttar hela den planerade inspelningsturnén till 2021 istället, säger producenten Pernilla Månsson Colt.

Tv-programmet Antikrundan skjuter upp sitt Luleåbesök till nästa år.

­– Det är förstås jättetråkigt att vi inte kan välkomna Antikrundan till Luleå i år. Men vi ser fram emot nästa år då programmet blir en del av Luleås 400 års-firande, säger kommunikationschef Roger Jönsson.

Redaktionen för Antikrundan jobbar nu för att kunna sända ett alternativt program i vinter. Exakt hur programmet kommer att se ut är ännu inte bestämt.

– Vi kommer att göra vårt yttersta för att våra tittare i vinter ändå ska få uppleva den värme, glädje och kunskap som vi vant oss vid i serien, och kanske kan vi berätta fler historier om hur det gick sen, säger producenten Pernilla Månsson Colt.

FAKTA

  • Det första avsnittet av svenska Antikrundan spelades in 1989 i Malmö och Helsingör och var ett samarbete med BBC.
  • Inget annat faktaprogram i svensk television har så höga siffror som Antikrundan med sina 1,6 miljoner tittare i genomsnitt.
  • Antikrundan hjälper till med värdering av alla möjliga föremål, utom musikinstrument, mynt och frimärken.
  • Anne Lundberg har varit programledare sedan 1999.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: SVT, Susanne Lundblom

Foto: Shutterstock

Logotyp