Äntligen sommar på riktigt
– snart premiär för turbåtstrafiken i Luleå skärgård

7 juni är datumet att lägga på minnet för den skärgårdssugne. Då startar säsongens turbåtstrafik och precis som tidigare år är M/S Symfoni först ut med fredags- och söndagstrafik.

Havsbadet Klubbviken på Sandön är ett av de smultronställen som du når med turbåtstrafiken.

Under sommaren och hösten trafikeras skärgården av turbåtar till de populäraste öarna.
– Turbåtarna avgår från Södra hamnplan och angör hamnarna på Klubbviken havsbad på Sandön, Hindersön, Brändöskär, Småskär, Kluntarna och Junkön, berättar Lars Mandahl på Luleå turistcenter.

De två båtarna M/S Symfoni och M/S Stella Marina sköter turbåtstrafiken i Luleå kommuns regi. Förboka gärna din biljett på rederiernas hemsidor för att säkra din plats och bli uppdaterad om eventuella störningar i trafiken.

Turlista och mer information om trafiken hittar du här på lulea.se/skargard. Länk till annan webbplats.

Viktigt att veta inför skärgårdssommaren

Från och med sommaren 2024 kan förseningar förekomma i turbåtstrafiken på grund av muddringsprojektet ”Malmporten”. Tyvärr vet vi inte i dagsläget vilka turer som kan komma att påverkas eller i vilken omfattning. Men självklart ska turlistan följas i den mån det går.

Den samlade bedömningen är, enligt malmporten.se, att såväl turbåts- och fritidsbåtstrafiken kommer att påverkas minimalt av muddringsarbetet i Luleås vidsträckta skärgård.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Marina Wikberg

Foto: Elin Aunes

Logotyp