Barnsöndag med energi och magi

Den 20 november bjuder Kulturens hus och Luleå Energi alla barn på ett energifyllt kalas med extra allt! Det blir bland annat återbruksworkshop med barnens favorit Sara Edwardsson, provkörning av Luleå Energis små elbilar och Vilda Kidz lyckohjul.

I olika delar av huset finns aktiviteter där barnen får prova på, skapa, upptäcka och uppleva. Dessutom blir det stor loppis, chansen att träffa en magiker och några överraskningar. Eftersom Kulturens hus fyller 15 år så är alla aktiviteter kostnadsfria!

Populära Sara Edwardsson gästar när Kulturens hus och Luleå Energi bjuder in alla barn till en händelserik supersöndag den 20 november.

I Sara Edwardsson återbruksworkshop blir det högläsning ur hennes böcker Barnen på Skräckis och därefter får barnen skapa de läskiga och roliga figurerna från boken, allt med återvunnet material. Sara Edwardsson är bland annat känd från Bolibompa och som karaktären SupersnällasilverSara. I år är hon en av manusförfattarna till Sveriges Radios julkalender Bergvaktarens hemlighet.

I Lilla salen välkomnas barnen till en magisk skog i det språkliga äventyret och musikaliska föreställningen Dos Verterbruk.

Vilda Kidz bjuder på ansiktsmålning, fiskedamm och lyckohjul i foajén.

Barnsöndagens kalas pågår 12.00-16.00 och görs i samarbete med Luleå Energi.

Fullständigt program med alla aktiviteter hittas här Länk till annan webbplats.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Malin Holmqvist

Foto: Peter Hagström

Logotyp