Cirkuskonsten tar plats på scen

Det våras för scenkonstnärerna i Luleå kommuns Dansresidens. Inom kort väntar dubbla föreställningar på Dansinitiativets scen.

För att bredda synen på dans, cirkus och koreografi i Norrbotten väljer Dansinitiativet, på Luleå kommuns uppdrag, ut nationella och internationella residenstagare för att på plats i Luleå sprida sina influenser lokalt och utveckla sitt konstnärliga arbete.

De båda cirkuskompanierna Fauna och Acrobalance står båda på Dansinitiativets scen med varsin föreställning inom kort.

Nu är det dags för två av residenstagarna att leverera sina motprestationer – att sätta upp en produktion vardera på Dansinitiativets scen. I vår står dubbla cirkusgästspel på repertoaren:

23 april: Sverigebaserade cirkuskompaniet Fauna, som prisats för sin kombination av akrobatik och fysisk teater, sätter upp familjeföreställningen It Shouldn´t Have Legs. Här står kontakt i fokus, med allt vad det innebär i både naturen och människor emellan.

8 maj: Cirkuskompaniet Acrobalance hade residens i höstas och återvänder nu med sitt verk Korobka, ett fysiskt relationsdrama som utspelas 2001 i ett studentrum på 16 kvadratmeter i Moskva – där Acrobalance-duon Henrik Agger och Louise Bjurholm von Euler utbildade sig vid Moscow State School of Circus.

I Dansinitiativets cirkusserie har redan jonglören Wes Peden uppträtt med föreställningen Rollercoaster inför en slutsåld salong.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Björn Hansson
Foto: Fauna Cirkus och Petra Älvstrand samt Pixabay

Logotyp