Datum för årets julmarknad i Gammelstad

Nu är det hög tid för julälskaren att ringa in 9-10 december i kalendern. Då är det dags för årets julmarknad på Hägnan. Den 20 november släpps inträdesbiljetterna, men redan om några veckor kan marknadsknallarna anmäla sitt intresse.

I fjol sålde alla inträdesbiljetter slut och uppmot 9 000 besökare upplevde en traditionell marknadshelg på friluftsmuseet i Gammelstad. Nu pågår planeringen av årets marknad för fullt, men vissa inslag, som tomtemöten och hantverksknallare av hög kvalié, är självskrivna.

Den som vill anmäla sig som knallare kan göra det på Hägnans webb från klockan 10.00 den 30 oktober. Länk till annan webbplats.Till marknaden är försäljare av konsthantverk, slöjd, delikatesser och hembakat välkomna.

I fjol var mötet i tomelandet ett självklart mål för många under julmarknaden.

Biljettsläpp 20 november

Inträdesbiljetterna för själva julmarknaden kommer även i år begränsas till 7 000 stycken i förköp plus 1 000 per dag som går att köpa direkt i dörren. Den 20 november klockan 9.00 öppnar försäljningen av förköpsbiljetterna på Hägnans webb. Länk till annan webbplats.

Att antalet besökare begränsas beror på att man vill minska trängseln och förbättra upplevelsen för besökarna på området.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Susanne Lindholm

Logotyp