Full fart på Köpmantorget

Nu är isrutshkanan på Köpmantorget klar, testad och godkänd. I alla fall av Johanna Westerberg och hennes två barn som swischade ner under glada rop och under överinseende av de som byggt upp rutschkanan. Isblocken till kanan har sågats ut ur älvens is vid Gültzauudden och trappen har snickrats ihop hos stadsträdgården.

Tryggt sitter en liten pojke i mammas knä på väg nedför isrutschkanan. Lillasyster väntar på sin tur nedanför trappen upp till kanans topp.

Tryggt att först testa att åka i mammas knä.

En liten kille vågar åka själv nedför isrutschkanan. Håller ut armar och ben för att det inte ska gå så fort.

Bäst att hålla koll på kanterna så att det inte går allt för fort. Lillasyster väntar på sin tur.

Del av de som byggt isrutschkanan står framför sitt bygge

Delar av gänget som färdigställt isrutschkanan. Fredrik Eriksson, Juha Palosaarii, Johan Johansson, Linus Wahl, Alexander Morell och Urban Larsson. Saknas på bilden gör Rauno Mäkimaa, Henrik Larsson och Henrik Hjelm.

Förändra med små medel

Den här vintern har vi ställt ut ett gäng granar och satt upp extra belysning. Tanken har varit att grönskan och ljusen ska kunna ses från alla håll när man kommer in på torget och göra det mer inbjudande. I ena änden har det lagts upp en snöhög för de små barnen att leka i. Den har nu ersättas med en rutschkana som byggts i is. Den har slänter på sidorna för att minska risken för höga fall. Tanken är att rutschkanan ska fungera för alla, oavsett ålder.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och bild: Anita Sundberg

Logotyp