Gratis sommarlovsskoj för barn och unga

Nästan varje dag under sommarlovet erbjuds gratis aktiviteter för unga runt om hela Luleå. Allt från sport till piratäventyr i skärgården, häng i skateparken och sommarlovskul i Klöverträsk står på programmet.

– Alla ska ha rätt till ett bra sommarlov. Därför har Luleå kommun fått omkring 800 000 kronor från staten till sommarlovsaktiviteter för barn och unga mellan 6 och 15 år, säger Anton Nyström, samordnare för sommarlovsaktiviteterna i Luleå.

Nästan varje dag under sommaren finns gratis aktiviteter för barn och unga runt om i Luleå. Som häng i skateparken med läsk och pizza, till exempel!

Från skärgård till fjäll

Pengarna går både till ett 15-tal föreningar som vill arrangera aktiviteter under sommarlovet och till kommunens egna arrangemang för barn och unga. Aktiviteterna sker runt om i hela Luleå och är helt gratis för alla mellan 6–15 år. Däremot kan det krävas att du anmäler dig eller ditt barn på vissa aktiviteter.

Exempelvis kan man lira boll på Hertsö IP, åka ut med piratbåten Laponia i skärgården, gå bollskola i Råneå, hänga på strandfest i Svartöstan eller åka på fjälläventyr i Hemavan.

Här kan du se hela listan på aktiviteter.länk till annan webbplats Vid frågor om aktiviteterna hänvisar vi till respektive förening, kontaktuppgifter finns även de via länken ovan.

Aktiviteterna drog igång 15 juni och håller på nästan varje dag fram till 15 augusti.

FAKTA Sommarlovsaktiviteter

  • Mellan 15 juni och 15 augusti sker aktiviteter runt om i Luleå för sommarlediga barn och unga.
  • lulea.se/lovlänk till annan webbplats finns en lista på allt som händer, håll koll här för uppdateringar under sommaren.
  • Aktiviteterna vänder sig till alla mellan 6–15 år.

Text: Therese Hedman

Foto: Simon Eliassson

17 juni 2019

Logotyp