Hittaut och förena nytta med nöje

Nu är årets upplaga av folkhälsoprojektet ”Hittaut Luleå” igång. Ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser (checkpoints) i Luleå kommun. Hittaut passar alla, från vana friluftsmänniskor till nyfikna nybörjare.

Årets karta är dubbelt så stor med flera nya områden och förstås ännu fler checkpoints att hitta med hjälp en karta och/eller GPS. Varje checkpoint markeras av en aluminiumstolpe med en kod vilken man registrerar för möjlighet att vinna fina priser. Totalt finns det 175 checkpoints.

– Vi kommer att släppa nya checkpoints i tre extra omgångar denna säsong, den 1 juli, 1 augusti och 1 september. På så sätt kommer det nya utmaningar till dem som redan hunnit hitta de flesta som släppts den 1 juni, berättar Martin Holmberg, Bergnäsets AIK Orientering.

Hitta ut och förena motion med upplevelser i Luleå kommun.

Hittaut-kartan med checkpoints delas ut gratis till alla hushåll inom kartans område och finns även att hämta på Turistcenter i Kulturens hus och Kyrkbyn, Snabbasteg och StiL. Kartan finns även tillgänglig på www.hittaut.nu/lulealänk till annan webbplats samt i appen ”hittaut”.

– Föreningarna gör ett otroligt arbete för att öka den fysiska aktiviteten hos våra medborgare och Luleå kommun vill självklart stötta dem i deras arbete. Det känns jätteroligt att möjliggöra detta folkhälsoprojekt som blev otroligt lyckat 2018. Nu hoppas vi att ännu fler hittar ut och letar checkpoints i sommar, säger Josephine Linder, Luleå kommun.

FAKTA

  • Hittaut arrangeras på ideell basis av orienteringsklubbarna Bergnäsets AIK Orientering, OK Renen och Gammelstads IF samt lokala samarbetspartners och Luleå kommun
  • Hittaut finns på 46 platser i Sverige och nu för andra året i rad i Luleå
  • Folkhälsoprojektet pågår mellan 1 juni – 15 oktober 2019.
  • Hittaut Luleå på Facebooklänk till annan webbplats

Text: Malin Holmqvist

Bild: Pressbild Hittaut, Pexels

29 maj 2019

Logotyp