Känn summervibes på Hertsön

Vill du lira streetbasket, dansa, bläddra i en bok eller bara sommarlovschilla? Då kan du styra stegen mot Hertsö torg och Summer vibe där det är aktiviteter för barn och unga alla vardagar under sommarlovet.

Just nu byggs en helt ny streetbasketplan upp på Hertsö torg för att stå klar till invigningen den 26 juni. Men det blir inte bara basket, utan bibblo kommer vara på torget för att tipsa om och skapa med böcker, ABF parkerar sin kulturhusvagn med breakdance och musik där och ett snällhetsträd ska skapas. Bakom Summer vibe står Rädda barnen.

– Vi vill skapa ett meningsfullt sommarlov och trygghet i bostadsområdet. Glädje, samverkan och gemenskap är ledord tillsammans med jämställdhet, mångkultur och hållbarhet, säger projektledare Åsa Koski.
– Böckerna, basketen och kulturen är centrala delar i projektet där vi försöker hitta olika kreativa och roliga sätt att korsbefrukta de tre men även lyfta delarna var för sig.

Håll koll på summervibelulea på instagram för att inte missa något som händer på torget.

Lira boll med polisen

Kommunens ungdomsverksamhet Ung i Luleå är också med i projektet, bland annat genom att bygga upp basketplanen.

Tanken är torget ska bli en mötesplats för barn och unga men också mellan unga och olika föreningar, myndigheter och organisationer i samhället.

– Exempelvis kommer både räddningstjänsten och polisen hit och spelar basket med ungdomarna någon dag under sommaren, säger Åsa Koski.

FAKTA SUMMER VIBE PÅ HERTSÖN

  • Summer vibe är igång på Hertsö torg på vardagar klockan 10-17, mellan 17 juni och 26 juli
  • En gång i veckan händer det extra spännande aktiviteter. Håll koll på @summervibelulea på Facebook och Instagram eller följ hashtagen #summervibe!
  • Rädda barnen driver projektet och huvudsponsorer och medverkande är Luleå kommun, Hyresgästföreningen, Lulebo och ABF Norr.
  • Vem som helst är välkommen för att hänga, spela basket, snacka böcker eller dansa och skapa musik.

Text: Therese Hedman

Foto: Therese Hedman samt Pexels

13 juni 2019

Logotyp