Kommunen stöttar MC-kortege

På lördag 15 juni kommer organisationen ”Män för kärlek” att arrangera en MC-kortege till stöd för arbetet mot våld i nära relationer. Luleå kommun, Norrbottens media och Vinter är samarbetspartners.

Nicke Nordmark (till vänster) och Mikael Lekfalk från föreningen "Män för kärlek" ska delta i MC-kortegen som ska köra från Arcushallen till centrala Luleå, med start kl 14.15 på lördagen.

roger jönsson

I planeringsförutsättningarna för 2019 är ”mer jämställd fördelning av makt och resurser” ett utvecklingsområde. Under mandatperioden ska Luleå kommun bland annat fokusera på att kraftigt minska mäns våld och trakasserier mot kvinnor.

– När vi fick frågan från ”Män för kärlek” om vi ville vara med och stötta manifestationen var det självklart att svara ja. Kortegen går strax före Pride-paraden. Vi hoppas att den kommer att samla många motorcyklister och sätta fokus på en viktig fråga, säger Roger Jönsson, kommunikationschef (bilden).

Motorcyklisterna samlas klockan 14.00 på parkeringen på Arcus. Klockan 14.15 rullar kortegen in mot centrala Luleå för att stanna på parkeringen bakom stadshuset. Hela kortegevägen framgår av kartan ovanför. 15.00 går sedan Pride-tåget för alla som vill vara med.


Kortegen startar vid Arcushallen kl 14.15 och avslutas på Starens parkering i centrum. De som vill kan sedan ansluta till Pride-tåget kl 15.

Text: Roger Jönsson

Karta: Frank Rizo

11 juni 2019

Logotyp