Lär känna Gammelstad i sommar

Om du är hemmavid i sommar, varför inte passa på att lära känna ditt världsarv, Gammelstads kyrkstad? Gå en guidad tur på drop in eller med förbokning. Självklart är guidningarna coronaanpassade.

Under en visning får du inte bara veta hur världsarvet används i dag utan även spännande inblickar i hur folk hade det förr i tiden.

Mellan 8 juni och 31 augusti kan du komma till Visitor Center i Gammelstad klockan 11 samt 14 varje dag för att gå med på en guidad tur. Guidningarna sker på svenska och engelska. På grund av coronaviruset är det ett begränsat antal platser på visningarna och alla gäster uppmanas att hålla avståndet.

Under en timmeslång visning får du veta mer om både platsens breda historia och de små detaljerna, som hur skåpsängarna i kyrkstugorna användes. Du får också veta varför kyrkstaden blivit ett världsarv och hur den används i dag.

Guidningarna kostar 100 kronor per vuxen och 50 kronor per barn mellan 10-16 år.

Kika på Visitor Centers webb för mer information.länk till annan webbplats Här kan du även förhandsboka en guidning om du inte vill gå en drop in-visning, eller hyra audioguides för att gå på egen tur bland kyrkstugorna.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Susanne Lindholm

Logotyp