Låt Live Leva – digital festival intar Luleå

Den 28 augusti intar Låt Live Leva Luleå. Det innebär en cirka fyra timmar lång digital konsert som gästas av både lokala och några av Sveriges mest folkkära artister.

Låt Live Leva är ett initiativ av artistbyrån Jubel för att främja artister, musiker och live-scenen i Sverige. På grund av Covid-19 har turnéer och konserter ställts in vilket lett till att artister och musiker mist en stor del av sin inkomst.

Sedan Corona bröt ut har Jubel arrangerat ett flertal lyckade Låt Live Leva i Stockholm, Umeå, Uppsala och Malmö. Nu är det dags för initiativet att ta sig vidare ut i landet för konserter med några av Sveriges mest folkkära artister. Turnén kommer till Luleå den 28 augusti.

Nytt för sommaren är att man byter fokus för insamlingen - pengarna som kommer in går till aktörerna bakom scenen, det vill säga ljudfirmor, vaktbolag, arrangörer med flera. Detta då dessa kommer lida brutalt av en inställd livesommar, samtidigt som att det är just dessa som behövs för att driva livemusik-Sverige framåt när allt drar igång igen.

Låt Live Leva kommer som tidigare att sändas via digitala plattformar som Twitch och Youtube, men det kommer även att säljas 50 biljetter till varje stopp till följd av Folkhälsomyndighetens restriktioner kring social distansering. Lineup presenteras inom kort.

FAKTA OM DEN DIGITALA TURNÈN

 • När: Start 25:e juli, slut 7:e september
 • Var:
  Hudiksvall, 25 juli
  Eskilstuna, 1 augusti
  Östersund, 8 augusti
  Umeå, 22 augusti
  Luleå, 28 augusti
  Alingsås, 29 augusti
  Stockholm, 5 september
  Söderhamn, 7 september
  Fler datum kan tillkomma
 • Sänds på Twitch.tv./jubeltv och via lokala mediapartners på orterna.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Stina Östman

Bild: Jubel

Logotyp