LÅ Vibe 2024 på Porsön, i Råneå och Antnäs

Kommunens ambulerande festival LÅ Vibe är tillbaka och denna sommar blir det spelningar på Porsön, i Råneå och i Antnäs. Precis som i fjol är festivalens huvudfokus musikälskare mellan 13-20 år.

I fjol spelade bland andra Hanna Ferm på LÅ Vibe, som i år hålls på Porsön, i Råneå och i Antnäs.

I fjol körde LÅ Vibe för första gången, då på Hertsön, Gültzauudden och i Råneå. I augusti är det dags igen men årets spelställen blir Porsön, Råneå och Antnäs.

– Det känns kul att återvända till Råneå och samtidigt testa två nya spelställen. Överlag blir det lättillgängliga festivalområden som många i närområdet kan ta sig till. Sen tittar vi på att ordna bussar från närliggande byar som kör till och från festivalen, säger Robin Lindquist, projektledare LÅ Vibe, Luleå kommun.

Artistbokningar pågår

Festivalen är gratis och drogfri och riktar sig främst till högstadie-och gymnasieungdomar. Förra gången var artister som Peg Parnevik, Yaeger, Jelassi och Mohelá bokade. Just nu pågår bokningarna av årets artister som kommer presenteras på festivalens instagram (@luleavibe) Länk till annan webbplats. allt eftersom.

– Vi förhandlar med flera större artister som har många miljoner lyssnare. Vi vill hitta artister som känns aktuella för målgruppen. Samtidigt vill vi bjuda på något nytt som alla kanske inte har hört än, säger Robin Lindquist och fortsätter:

– Drömmen vore att hitta akter som blir riktigt stora om något år. Tänk till exempel om ungdomarna i Antnäs kan skryta om att de minsann såg artist X i sin hemby innan den blev en stor stjärna, säger Robin Lindquist.

Speldatumen är 10 augusti på Porsön, 17 augusti i Råneå och 24 augusti i Antnäs.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text och foto: Therese Hedman

Logotyp