LÅ Vibe - Första artistsläppet är här

Cleo, Kaliffa, Molly Hammar, Loam, Greekazo, noll2 och Bieffekt är klara för festivalen LÅ Vibe som går under tre lördagar i augusti. – Vi vill få en skön mix av artister för unga mellan 13-20 år, säger Robin Lindquist, projektledare LÅ Vibe.

Cleo, Kaliffa, Molly Hammar, Loam, Greekazo, noll2 och Bieffekt är hittills bokade för LÅ Vibe i augusti.

Luleå kommuns drogfria gratisfestival LÅ Vibe välkomnar alla musikälskare men fokuserar extra på 13-20-åringar. Vid en snabbkoll i målgruppen var flera av de artister som nu är bokade på önskelistan.

– Vi har en bra mix i Cleo, Kaliffa, Molly Hammar, Greekazo, Loam, noll2 och Bieffekt. Nu har vi några bokningar kvar att göra innan lineup’en är komplett, säger Robin Lindquist.

Olika artister varje festivalkväll

Festivalen går 10 augusti på Porsön, 17 augusti i Råneå och 24 augusti i Antnäs. Varje festival kommer bjuda på omkring tre artister plus det kreativa kollektivet Bieffekt från Luleå som håller ihop kvällarna med livemusik, DJ, show och härligt häng.

Vilken artist som spelar var presenteras på festivalens instagram senare i sommar. Länk till annan webbplats.

LÅ Vibe presenterar:

Cleo – En av den svenska hiphopscenens viktigaste röster som byggt upp en kreativ plattform på egna villkor bortom branschens storstadsfixering. Med sitt kompromisslösa uttryck återvänder Cleo till Luleå efter ett succéår 2023 där hon blev trefaldigt Grammisnominerad och kammade hem både pris som Årets textförfattare (Manifestgalan) och Årets kompositör (Musikförläggarna). Cleo är även en av sommarens sommarpratare i P1.

Kaliffa – Få liveartister får tak att lyfta och människor att tappa det som Kaliffa med hits som Helt seriöst, Spontanitet, Tippa på tå och Kalibrera. Han släppte senaste singeln Manifestation i våras och gör nu ett stopp i Luleå för LÅ Vibe.

Molly Hammar – Med releasen av den kritikerrosade EP’n Sex 2018 hittade Molly Hammar hem musikaliskt. Att sjunga om kvinnlig sexualitet ur ett personligt perspektiv hjälpte henne bygga en fanbase av unga kvinnor som kunde relatera till hennes budskap. Efter deltagande i Så Mycket Bättre, flera turnéer samt ett soundtrack till Netflixsuccén Avgrunden i ryggen kommer nu Molly till LÅ Vibe.

Loam – En av landet hemligaste artister kommer till LÅ Vibe. Loam har toppat listorna sedan Medvetslös släpptes 2021. Med påsen på huvudet har han levererat hit efter hit: Fuck mitt eks, Fakka ur featuring Aadam och Ensam featuring Estraden.

Greekazo – Hässelby-rapparen som fick sitt stora genombrott med debutsingeln HotSpot under 2019. Han står även bakom Försent som blev 1’a på Spotify i samband med succéserien Snabba cash, där låten var intro-låt. 2020 släpptes debutalbumet Gör nu tänk sen och året efter släpptes albumet 6ton5. Totalt har Greekazo över 350 miljoner streams.

noll2 – Det blir popmusik på svenska när det nystartade bandet kommer till Luleå. Efter debuten 2023 med singeln Maja blev duon uppmärksammad och har i skrivande stund över 1,7 milljoner streams på Spotify. Andra singeln Sädesärlor kom i höstas.

Bieffekt – Gänget som hostar alla tre LÅ Vibe-kvällar. Ett kreativt kollektiv inom musik och konst, baserade i Luleå. Kollektivet startades i början av 2022 för att främja Norrbottens undergroundkultur och kreativa, lokala talanger. Under LÅ Vibe kommer Bieffekt att bjuda på show i form av livemusik, DJ, aktiviteter och tävlingar utöver en härlig vibe.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Pressbilder/montage

Logotyp