Midsommarfirandet på Hägnan 2024

På fredag arrangerar friluftsmuseet Hägnan ett traditionsfyllt midsommarfirande med start klockan 11.00. Det blir kransbindning, sommarvisor, resning av midsommarstången och guidningar på engelska om midsommartraditioner för alla utländska gäster.

På Hägnans midsommarfirande får besökarna hjälpa till att klä stången innan den reses för dans och lekar.

– Vi märker ett stort intresse för våra svenska traditioner, speciellt midsommar. I fjol erbjöd vi guidningar om midsommar på engelska och det var flera hundra personer som deltog, så det gör vi om i år, säger Erica Rönnbäck, museipedagog.

Hjälp att klä stången

Den som vill vara med och klä midsommarstången bör vara på plats kring 11 då festligheterna inleds. Sen kan man bida sig en egen krans, lyssna till Luleå hembygdsgille, dansa runt stången, vara med när djuren matas och mycket mer. Hela programmet hittar du här. Länk till annan webbplats.

Biljetter på webben

Inträdet kostar 40 kronor/vuxen om man köper förköp via webben. Länk till annan webbplats. Köp vid entrén kostar 60 kronor. Alla under 18 år går in gratis i vuxet sällskap.

Då parkeringsplatserna är begränsade rekommenderas att ta sig till Hägnan med buss, cykel eller att samåka. Parkeringsavgift för bil kostar 30 kronor, pengar som går rakt till IBK Luleå och Nederluleå Hembygdsförening som sköter parkeringen så att så många besökare som möjligt samt räddningsfordon kan komma fram.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Linda Stenman

Logotyp