Midsommar tillbaka på Hägnan

I år blir det äntligen midsommar på friluftsmuseet Hägnan igen där firandet är tillbaka efter pandemin. Var med och klä midsommarstången, träffa kloka Hilda i Torpet och delta i dans och lekar. Ta gärna cykel eller buss till firandet, eftersom parkeringarna inte brukar räcka till just denna dag.

Firandet på Hägnan börjar klockan 11.30 med gemensam klädning av midsommarstången. Klockan 13 reses stången och sen blir det dans och lek med Luleå Hembygdsgille. Efter det är det dags för midsommartal av museichef Karina Jarrett och musik med Nadia Sahlin och Per Ödberg som framför eget material i form av vispop.

Var med och klä och res midsommarstången på Hägnan när firandet är tillbaka efter pandemin.

På området arrangeras också olika aktiviteter som kransbindning, försäljning av halstrad strömming, guidning i Storgården, klokskap och folkmedicin i torpet, försäljning av fika och korv. Lanthandeln håller öppet.

Ta gärna med egna blommor till kransbindning och midsommarstången hälsar personalen, då blommorna på Hägnan brukar ta slut.

Hela programmet för midsommar finns här. Där hittar du även länk till biljetter (30 kronor per vuxen vid onlineköp). Länk till annan webbplats.

Lämna gärna bilen hemma eftersom det är ont om parkeringsplatser!

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Susanne Lindholm

Logotyp