Nyabvallen öppnar för träning

Den 15 mars börjar utomhussäsongen för Luleås fotbollslag. Seniorlagen har tidigare haft svårt att träna då enbart unga fått träna inomhus under pandemin. Men nu tinas fotbollsplaner fram och först ut är Nyabvallen.

För en månad sedan skottades Porsöns IP av för att möjliggöra viss träning för seniorerna, även om underlaget har varit isigt. Samtidigt sattes värmen på Nyabvallen i gång och nu är alltså planen spelklar.

– Alla lag kommer tyvärr inte få träningstider direkt, utan vi prioriterar framförallt de som inte fått träna inomhus med tanke på coronarestriktionerna, säger Patrick Zetterkvist, avdelningschef Idrott och friluftsliv Luleå kommun.

Från måndag finns det grönt (konst)gräs att spela på för Luleås fotbollslag.

Enbart träning

Porsöns IP, som varit snöröjd men isig, är nu saltad och nästan hela planen är grön och spelbar. Hertöns konstgräsplan skottas just nu och beräknas bli klar för spel under nästa vecka.

Fortfarande tillåts enbart träning för alla utom elitlagen. Och även om man tränar utomhus gäller det att följa Folkhälsomyndighetens råd. Det vill säga att personer födda 2001 och tidigare ska:

  • hålla avstånd till varandra
  • inte dela utrustning med varandra
  • när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus
  • undvika gemensamma omklädningsrum
  • resa till och från aktiviteten individuellt
  • utföra aktiviteten i mindre grupper

Barn och unga födda 2002 och senare samt elitidrottare får träna inomhus, om pandemilag och allmänna råd följs.

Text: Therese Hedman

Foto: Pexels

Logotyp