Ny bokbuss på rull i Luleå

Den 2 september invigs Luleås helt nya bokbuss. Med sina 87 stopp täcker den stora delar av kommunen och med en mer digitaliserad buss kommer biblioteket kunna satsa ännu mer på den digitala delaktigheten på landsbygden.

Luleå kommun har två bokbussar, en allmän och en för barn och unga. Efter 15 år och 26 000 mil har nu den gamla allmänna bokbussen gått i pension. I dess ställe kommer en helt ny buss med smidigare lösningar för personalen och större möjligheter att jobba med digital delaktighet och Digidel Center.

– Vi går från att i huvudsak leverera böcker och medier till en verksamhet som omfattar hela bibliotekets uppdrag kring läsfrämjande, digital delaktighet och demokrati, säger Lena Lundberg Vesterlund, bibliotekschef Luleå kommun.

Här är Luleås nya bokbuss som servar hela kommunen med sina 87 hållplatser.

Invigning 2 september

Den allmänna bokbussen servar Luleåbor från Grundforshed i norr till Alhamn i söder och Klöverträsk i väster. I nuläget har den 87 hållplatser, men nya kan tillkomma efter önskemål.

– Om det flyttar in nytt folk i en by och vill ha besök av bokbussen så försöker vi lösa det, säger Lena Lundberg Vesterlund.

Den nya bokbussen invigs officiellt den 2 september. Då kan Luleåborna kolla in bussen utanför Kulturens hus där det även bjuds på godis, dryck och tävlingar mellan klockan 12.00 och 15.00. Det finns även möjlighet att träffa illustratör Lisa Wallin vars bilder pryder den nya bussen.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Therese Hedman och Frank Rizo

Logotyp