Säljstart för spårbuffen till Ormbergets längdskidspår

Måndag den 23 oktober är det säljstart för säsongskorten till Ormbergets längdskidspår. Sedan i fjol är det en buff som gäller som tecken på betald avgift. "Förra säsongen delade vi ut över 2 000 buffar. Skidåkarna verkar uppskatta att slippa sticka hål på kläderna med en spårknapp", säger Patrick Zetterkvist, avdelningschef Idrott och friluftsliv, Luleå kommun.

Årets buff ser ut som bilden till vänster. Köp den via Luleå kommuns e-tjänst eller direkt över disk på Luleå turistcenter i Kulturens hus.

Sedan 2019 är längdskidspåren på Ormberget avgiftsbelagda för åkare över 20 år. Under förra vintern köpte
2 267 personer säsongsavgift till spåren och 4 163 dagsavgifter såldes.

– Buffen verkar uppskattas och kan användas som mössa, pannband eller armbindel när man åker i spåren. Då ser vi lätt att man betalt, säger Patrick Zetterkvist.

Pengarna från spåravgiften går tillbaka till Ormbergsanläggningen. Tidigare har exempelvis tre flyttbara snökanoner köpts in vilket gör att kommunen kan tillverka mer snö och snabba på snöläggningen i både spår och backe.

Kommunen har även under våren bytt ut en fläktkanon för att ytterligare öka kapaciteten att göra snö. Så snart prognosen säger ihållande minusgrader kommer snökanonerna starta.

Den som inte vill betala spåravgiften Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. genom e-tjänsten kan betala med kort direkt över disk på Luleå turistcenter i Kulturens hus. Här hämtas också buffen ut. Buffen är endast för de som köper säsongsavgift. För de som köper dagavgift är det endast ett kvitto som gäller, elektroniskt eller fysiskt beroende på hur man köper det.

FAKTA

  • Vid köp av säsongskort av spåravgift kan du hämta ut en buff som tecken på att du betalt. För dagspass är kvittot ditt betalningsbevis.
  • Buff samt tagg till Ormbergsstugan hämtar du ut på Luleå turistcenter, Kulturens hus.
  • Vi pistar längdskidspåren nästan varje vinterdag från klockan 04.00 för att hålla toppklass när du kommer. Det vill vi fortsätta med och därför infördes en spåravgift 2019. Mer information hittar du på www.lulea.se/sparavgifter Länk till annan webbplats.
    • Årets spåravgift ligger på 460 kronor för en hel säsong eller 46 kronor för ett dagspass. Summan kommer från att alla kommunens fritidstaxor är indexreglerade, alltså att de höjs varje år med en procentsats bestämd av Sveriges kommuner och regioner.
     • Även i år finns möjlighet att köpa tillgång till dusch, bastu och omklädning i Ormbergsstugan, något som kostar 230 kronor för hela vintersäsongen.

     DELA VIA SOCIALA MEDIER

     Text: Jeanette Bergström och Marina Wikberg

     Foto: Jeanette Bergström

     Logotyp