Sommarträning för äldre

I sommar kan äldre personer som vill röra på sig komma till Fyren, Lulsundsgatan 42, på tisdagar 14.00 och torsdagar 10.30 för träning och att umgås.

– Vi tränar i grupp och övningarna är enkla att utföra och anpassade för äldre personer, säger Annette Lind, fysioterapeut.

Promenadgruppen på tisdagar får prova på övningarna vid Östermalms utomhusgym.

Tisdagar är det promenadgrupp och då träffas alla i Fyrens entré klockan 14 för att sedan ta en promenad längs vattnet på Östermalm.

– Vi går i lugn takt och den som vill kan också prova på övningarna i något av de utegym vi passerar under promenaden, säger Maria Björnfot, undersköterska.

Torsdagar 10.30 är det seniorträning inomhus i hälsorummet en trappa upp på fyren. Ett träningsprogram har tagits fram med enkla övningar både sittande och stående som alla kan vara med på och träna efter egen förmåga.

Inomhusträningen på torsdagar innehåller övningar som alla kan utföra efter egen förmåga.

– Vi kommer inte att ha personal på plats hela sommaren men förhoppningsvis ska det här bli en mötesplats för äldre att träffas och träna i grupp på egen hand under sommaren.

Personal finns på plats till och med torsdag 4 juli. Efter det gäller träning på egen hand tills personal är tillbaka från och med 6 augusti. Programmen för övningarna finns i hälsorummet.

FAKTA

  • Sommarträning för äldre håller till på Fyren, Lulsundsgatan 42.
  • Tisdagar kl 14 träffas promenadgruppen i entrén för träning utomhus.
  • Torsdagar kl 10.30 är det seniorträning inomhus i hälsorummet där program finns för övningar.

Text, foto och film: Bo Henry Pettersson

28 juni 2019

Logotyp