Populärt nyhetsbrev till utflyttade

Drygt 600 utflyttade norrbottningar, studenter och andra intresserade får nyhetsbrev från Luleå kommun. De som valt att prenumerera på brevet kan här läsa om vad som händer i Luleå, vilka bostäder som byggs och vilka lediga jobb som finns. Syftet med nyhetsbrevet är att öka inflyttningen.

Kommunens nyhetsbrev skickas ut varje månad till utflyttade, fullspäckat med nyheter om nybyggda bostäder, intressanta jobb och många aktiviteter.

Luleå kommun har som ambition att växa och bli fler invånare. I åldern 18 – 35 år bestämmer 90 procent var man ska bosätta sig. Därför har Luleå kommun sitt huvudfokus på den åldersgruppen i platsmarknadsföringen, för att bland annat stötta de politiska befolkningsmålen. Det handlar dels om att få fler att välja att stanna kvar, dels få dem som flyttat att vilja återvända och få personer som är intresserade av att bosätta sig i Luleå att komma hit.

Nu samlar kommunen de senaste nyheterna, bästa tipsen och de mest intressanta historierna från Luleå, kryddat med evenemangstips i ett nyhetsbrev. Enklast prenumererar du på nyhetsbrevet genom att gå till www.lulea.se/yeslänk till annan webbplats

Text och fotocollage: Stina Östman

15 januari 2020

Logotyp