Sälskaplig föreställning i dansresidenset

Nu har årets första dansresidens kommit till Luleå och Dansinitiativet. I två veckor ska koreografen Sindri Runnudde jobba med dansföreställningen Sälskap, som efter en premiär på Norrlandoperan kommer visas i Luleå i april.

Luleå dansresidens, som finansieras av Luleå kommun och drivs av Dansinitiativet, låter dansare och cirkusartister ansöka för att komma till Luleå och jobba med sina produktioner. Nu, mellan 20 februari och 3 mars, är det koreografen och dansaren Sindri Runnudde som jobbar med föreställningen Sälskap i Dansinitiativets lokaler.

Koreografen och dansaren Sindri Runnudde jobbar med föreställningen Sälskap under sin tid i dansresidenset

”Vara någon annan”

– Föreställningen är inspirerad av sälmänniskan Selkie, en myt om en varelse som är hälften säl, hälften människa. I ett scenrum fyllt av handblåsta glaspärlor, paljetter och låtsaspäls leker föreställningen med idén om att vara någon annan eller något annat, säger Nadja Nilsson, producent Dansinitiativet.

Föreställningen riktar sig till alla från åtta år och uppåt. Med sig har koreografen även dansaren Anna Pehrsson och ljudkonstnären Dehendrik Lechat Willekens och kostymören och scenografen Juli Apponen.

Sälskap har premiär på Norrlandsoperan den 17 mars men återvänder sedan till Luleå för en föreställning hos Dansinitiativet den 23 april.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Thomas Zamolo

Logotyp