Anmäl intresse till Råneås nya trygghetsboende

På onsdag den 16 oktober släpps lägenheterna på nybyggda trygghetsboendet i Råneå för intresseanmälan. Då hålls också öppet hus på Medborgarkontoret i Råneå för intresserade där representanter från Lulebo och Bostad Luleå informerar om lägenheterna och trygghetsboendet.

Trygghetsboendet är till för de som fyllt 65 år och de 23 lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara till årsskiftet. Lägenheterna ligger på Skolvägen, i centrala Råneå, och består av tretton ettor och tio tvåor fördelat på tre våningar. I huset finns en gemensamhetslokal och en trivselvärd kommer att vara knuten till boendet för att hjälpa till med gemensamma aktiviteter.

Ett trygghetsboende är för de som fyllt 65 år och vill ha en aktiv tillvaro tillsammans med andra.

Nybyggt tygghetsboende i Råneå

Råneå trygghetsboende är helt nybyggt med 23 lägenheter. Inflyttning beräknas kunna ske kring årsskiftet 2019/2020.

Trygghetsboendet ligger på Skolvägenlänk till annan webbplats, i centrala Råneå, och består av tretton ettor (ca. 35 m2) och tio tvåor (ca. 45 m2) fördelat på tre våningar. Enrumslägenheterna finns i två väldisponerade planlösningar med sovalkov eller med sovplats i allrummet.

I huset finns hiss och i entréplan finns en lokal för samvaro för alla boende i huset. Här kan de boende kan träffas, umgås och äta tillsammans.

En trivselvärd är knuten till boendet i syfte att främja sociala kontakter mellan hyresgästerna och därmed bidra till ett trivsamt boende. Trivselvärden hjälper hyresgästerna att anordna aktiviteter utifrån deras önskemål.

Alla lägenheter i Råneås trygghetsboende har:

Moderna materialval med ljusa målade väggar och stora fönster
Ekparkett i allrum och sovrum samt klinker vid ytterdörren
Ett modernt, stilrent och funktionellt kök, utrustat med egen diskmaskin
Badrum med kakel och klinker samt utrustat med egen kombitvättmaskin (tvättmaskin och torktumlare i samma maskin)
Rymlig balkong (eller egen uteplats för lägenhet i markplan)
Inflyttning kan ske vid årsskiftet 2019/2020. Lägenheterna släpps för intresseanmälan den 16 oktober och erbjudanden kommer att lämnas baserat på kötid.

visionsbild Råneå trygghetsboende

Träffa oss på Medborgarkontoret i Råneå

Den 16 oktober mellan 11.00 - 15.00 anordnas ett öppet hus för intresserade där representanter från Lulebo och Bostad Luleå informerar om lägenheterna och trygghetsboendet.

Vi hjälper dig med intresseanmälan och visar lägenhetsskisserna. Har du ännu inte registrerat dig hos Bostad Luleå kan du få hjälp med det på plats.

Vad innebär ett trygghetsboende

Husen och lägenheterna i ett Trygghetsboende ska vara anpassade för rullstolsburna. Det får inte finnas hinder som nivåskillnader, trappsteg och höga trösklar. Belysningen ska vara förstärkt i hall, kök och badrum. Balkonger bör vara inglasade. Tvättstugor, förråd och soprum ska också vara lättillgängliga. Det ställs även krav på att utemiljön ska vara trygg och säker, det ska finnas sittplatser, bra belysning och halkfria gångvägar.

Lägenheterna förmedlas via Bostad Luleå

För att kunna göra en intresseanmälan för en lägenhet måste man vara registrerad hos Bostad Luleå och ha betalat in årsavgiften på 250 kr. Det kan du göra direkt vid registreringen via kortbetalning.

Under länkar nedan finns en direktlänk till registreringen.


Text: Anita Sundberg

Foto: Luleå kommun, Lulebo

03 oktober 2019

Logotyp