Anneli Sjömark slutar på Luleå kommunföretag AB

Anneli Sjömark, vd för Luleå kommunföretag AB, har valt att säga upp sig för att anta nya utmaningar inom näringslivet. Hon slutar sin anställning under våren 2023. Rekryteringen av ny vd för Luleå kommunföretag AB kommer att påbörjas inom kort.

Luleå kommun organiserar de flesta av sina bolag i ett av kommunen helägt holdingbolag, Luleå Kommunföretag AB. Bolaget har en central och koncernstrategisk roll i kommunen med huvudsaklig uppgift att ansvara för en aktiv ägarstyrning av dotterbolagen.

Luleå kommunföretag AB är moderbolag i Luleå kommuns bolagskoncern, där bolagen Luleå Energi, LLT, Lumire, Lulebo, Luleå hamn, Luleå Business Region, och Nordiskt flygteknikcentrum ingår. 

Anneli Sjömark tillträdde sin tjänst som vd för Luleå kommunföretag AB i september 2020. Nu väntar nya utmaningar för Sjömark och rekrytering av en ny vd inleds inom kort.

Två år som vd

Det var i spetember 2020 som Anneli Sjömark började som vd för Luleå kommunföretag AB. Innan dess var hon under tio år vd på det kommunala bolaget Luleå Energi och dessförinnan ekonomichef inom samma bolag.

– Anneli Sjömark är en rutinerad och driven företagsledare och jag får gratulera hennes nya arbetsgivare till en bra rekrytering! Jag önskar Anneli lycka till i nya uppdraget, säger Carina Sammeli, styrelseordförande för Luleå kommunföretag AB.

Rekrytering av ny vd

Anneli Sjömark har 6 månaders uppsägningstid och slutar sin anställning under våren 2023. Rekryteringen av ny vd för Luleå kommunföretag AB kommer att starta inom kort.

– Det har varit två otroligt intressanta och givande år som vd för den kommunala bolagskoncernen. Luleå som stad är ett viktigt nav i den gröna omställningen och de kommunala bolagen står väl rustade att göra sitt jobb och anta den utmaningen. Jag har nu att se fram mot nya utmaningar, säger Anneli Sjömark.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Malin Taavola

Bild: Luleå kommun

Logotyp